Alles uit de kast

Een speelgoedwandeling door het Museumkwartier van Oosterhout Lees verder

Het Speelgoedmuseum  trakteert Oosterhout in deze Coronatijd op een speciale openlucht tentoonstelling onder de naam ‘Alles uit de kast!’. 

Buurtbewoners van het Museumkwartier zijn uitgenodigd om middels een bezoek aan de vaste collectie van het museum, een stuk te kiezen wat hen aanspreekt. Dit stuk, of een vergelijkend topstuk, wordt komende tijd uit het depot van het museum gehaald, geregistreerd, verzekerd en bezorgd bij de betreffende buurtbewoner. Deze zal het museumstuk tijdens de zomermaanden exposeren op de vensterbank, zodat iedereen met de nodige 1,5 meter afstand, veilig kan meegenieten van de topstukken van het museum. Alle deelnemende adressen zijn met elkaar verbonden via een speciale routeapp. Deze is gratis te lopen en bekijken, iedere dinsdag t/m zondag  tussen 13.00 en 17.00 uur. 

Startpunt is het Speelgoedmuseum op de Zandheuvel en de stukken zullen vanaf 14 juli op de vensterbanken staan te pronken. Ze zullen hier tot en met augustus te vinden zijn. Daarna gaan ze terug naar het museum, waar ze samen nog tot eind van het jaar te zien zijn in een overzichtstentoonstelling. Speciaal hiervoor gaan vrijwilligers komende maanden aan de slag met het bouwen van een rariteitenkabinet. Kijk voor meer informatie over het museum op de onderstaande website.