2e Biennale Kunst in de Heilige Driehoek

De Heilige Driehoek

De tweede Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek laat zich inspireren door de tradities en de rijkdommen van De Heilige Driehoek. Lees verder

2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek verplaatst naar de zomer van 2021

Op 2 juni maakte het bestuur van de Stichting Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek in Oosterhout bekend dat de tweede editie van de biënnale dit jaar geen doorgang vindt en wordt verplaatst naar volgend jaar zomer.

De 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek, met als thema ‘Hoop’, stond aanvankelijk gepland voor het najaar van 2020 en vindt nu plaats van 10 juli 2021 tot en met 15 augustus 2021.

Voorzitter Cock Gorisse licht de beslissing toe: ‘Deze beslissing, hoe ingrijpend ook, is onvermijdelijk gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De noodgedwongen verplaatsing van de biënnale treft alle betrokkenen hard. Er is tot nu toe veel goed voorwerk verricht. We zijn de kloostergemeenschappen van de drie kloosters zeer erkentelijk dat ze zo geweldig hebben meegedacht om de biënnale in de zomer van 2021 te kunnen laten plaatsvinden.

Ook danken we onze curatoren en alle deelnemende kunstenaars, die onverminderd enthousiast hun bijdragen willen leveren. Daarnaast bedanken we onze subsidiënten en sponsoren, die zich ervoor hebben ingezet om de biënnale toch te kunnen laten doorgaan. De stichting voelt een grote verantwoordelijkheid voor de vele partijen waarmee ze samenwerkt en heeft de afgelopen periode zorgvuldig en intensief met hen overlegd. We zijn daarom -geheel in de geest van ons thema Hoop -hoopvol gestemd en richten ons energiek op de zomer van volgend jaar. We verheugen ons op een prachtige biënnale, waar onze duizenden bezoekers ongetwijfeld op een veilige manier van zullen genieten.

Met dank aan: De drie kloostergemeenschappen, Gemeente Oosterhout, Toeristisch Fonds Gemeente Oosterhout, Brabant C, Mondriaan Fonds, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuur Fonds –Wessel Zwartsenberg Fonds, De Mastboom Brosens Stichting, Stichting Maria Elisa, Smurfit Kappa Vandra bv

Kloosterdreef, Oosterhout