Die Mame: Een muzikale theatervoorstelling

Vestzaktheater De Schelleboom

Klezmer in de Schelleboom Lees verder

Klezmer is een heerlijk muziekgenre waarin alle emoties die de mens kent aan bod komen en kent vele vormen. Van Uitbundig vrolijk tot melancholisch en dromerig. Verdriet en feest liggen niet zo ver van elkaar als u denkt. Anouk Dorfmann en het Charivari Trio zijn alle Klezmerstijlen machtig en dat gaat u merken ook. 

In het middagvullende muziekprogramma Die mame!, neemt Anouk Dorfmann u op eigenzinnige wijze mee in haar verhaal. Begeleid door contrabassist/gitarist Gerard Schoren, accordeonist Bart Lelivelt en violiste Anneke Frankenberg, danst, zingt en vertelt Anouk over haar leven en haar familie. Zij laat u kennismaken met een breed scala aan klezmerstijlen, en gebruikt daarvoor de talen die in haar mond wonen: Jiddisch, Hebreeuws, Ladino, Frans en natuurlijk Nederlands. Van kwetsbare en intieme slaapliedjes langs expressieve melodieen tot aan de meest uitbundige feestmuziek. Dit alles met als groot voorbeeld, Mamie, haar Joods-Algerijnse oma en een ECHTE Yiddishe mame.

Terwijl u luistert, zingt, wiegt en drinkt, neemt de band u mee terug naar die trouwerij waar u op de tafel stond te dansen, die warme dag in de kibboets, en die vrijdagavond waarop uw moeder u neuriend naar bed bracht.

Reserveren? Dat kan natuurlijk via www.deschelleboom.nl of telefonisch op 0162-437165. De Schelleboom is elke voorstelling 45 minuten voor aanvang open voor koffie en thee (altijd inbegrepen bij uw kaartje)

Mathildastraat 37a, 4901 HC Oosterhout