Foto-expositie Ieder-Één

Project om inwoners van Oosterhout met een verstandelijke beperking meer zichtbaar te maken. Lees verder

In Oosterhout werd twee jaar geleden Down in Town gehouden, een vier weken durend project met tentoonstellingen, theater, films, workshops en kookactiviteiten om de integratie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen. Nu is de stichting achter dit event bezig met een nieuw project om inwoners van Oosterhout met een verstandelijke beperking meer zichtbaar te maken.


Ad Jespers, verantwoordelijk voor de communicatie van de stichting, legt uit dat is afgestapt van de naam Down in Town. “Het was een mooi project, maar de nadruk komt dan vooral te liggen op mensen met het syndroom van Down. En we willen niemand uitsluiten. Daarom is gekozen voor de naam Ieder-Één. Het project dat in juni van start gaat, wordt wat kleiner van opzet dan in 2017. Er komt een bijzondere expositie verspreid door Oosterhout met 20 billboards van 2 x 2 meter, met daarop foto’s van mensen - jong en oud - met een verstandelijke beperking uit de gemeente. Zo maken we deze groep letterlijk zichtbaar in de samenleving.”


Danielle en Liselotte
De portretten zijn allemaal gemaakt door vakfotograaf Eva Snoijink, die ook verantwoordelijk was voor een eerdere tentoonstelling, gelieerd aan de doelgroep. Een voorbeeld van zo’n portret is de foto bij dit bericht. Hierop staat Danielle Baaij met haar dochter Liselotte, die downsyndroom heeft. Danielle is voorzitter van de stichting en huisarts in Oosterhout.


Opening
De opbouw van de tentoonstelling is op vrijdag 7 juni. Er komen billboards op de Markt, de Heuvel en het Basiliekplein. De dag erna vindt om 15.00 uur de opening van het event plaats op het terras van Brownies & Downies aan de Basiliekstraat 4 door een vertegenwoordiger van het college van burgemeester en wethouders, gevolgd door een wandeling langs de billboards met genodigden en de geportretteerden.


De billboards zouden blijven staan tot half juli. Maar de expositie is verlengd tot 8 augustus.

Het project wordt financieel gerealiseerd door subsidie van de gemeente, sponsoren, donateurs en begunstigers.

Markt, Oosterhout