Jubileumconcert Oosterhouts Mannenkoor in de Vredeskerk

Vredeskerk

Jubileumconcert Oosterhouts Mannenkoor m.m.v. Mandolineorkest Estrellita - Molenschot Lees verder


Zondag 17 november 2019
Vredeskerk Oosterhout – Aanvang 15.00 uur.
Toegang: Volwassenen 10 euro (inclusief consumptie). Kinderen 5 euro.Jubileumconcert Oosterhouts Mannenkoor m.m.v. Mandolineorkest Estrellita - Molenschot

Voorverkoop:
De Bussel – Torenstraat
Bruna, Arkendonk

Kantoorboekhandel Bourgonje, Zuiderhout.

Dit jaar is het zestig jaar geleden, dat het Oosterhouts Mannekoor het levenslicht zag. Onder de huidige naam Oosterhouts Mannenkoor bestaat het koor vijftien jaar, maar daaraan vooraf gingen 45 jaren waarin het koor eerst “Schola Cantorum” en later “Herenkoor van de Nazarethparochie” heette.
Sinds een paar jaar staat het koor onder leiding van Huub Leijten. Vaste begeleider is al sinds jaar en dag pianist/organist Leon Schenkels. Hoewel de gemiddelde leeftijd toeneemt, zingt het koor nog steeds met veel elan.
Het koor zingt klassieke werken maar verloochent ook haar oorsprong niet. Nog altijd is het in staat om het Panis Angelicus of het Ave verum te vertolken. Ook het lichtere werk wordt niet geschuwd. En rond de kerstdagen kan het Mannenkoor putten uit een ruim arsenaal Kerstliederen.
Estrellita is het grootste mandolineorkest van Nederland en staat onder leiding van Benny Ludemann. Met name de laatste jaren is het gegroeid tot een semi-professioneel orkest. In de loop der tijd hebben de 57 muzikanten gespeelt met mensen als Paul de Leeuw, Dana Winner, Robert Long en Guus Meeuwis.


Rulstraat 6, 4901LN Oosterhout