Kunst in de kerk, Expositie 'Onderweg'

Vredeskerk

Expositie in de Vredeskerk en De Beuk Lees verder

Kunst in de kerk: expositie ‘Onderweg’

Kunst en Geloof Oosterhout (KGO), één van de podia voor (amateur) kunstenaars in Oosterhout en omgeving, biedt ruimte om één keer per jaar  rond een thema kunst ten toon te stellen in de Vredeskerk en De Beuk.  Dit jaar, de elfde keer,  is de expositie zelfs een week lang te bewonderen. 

Het thema van KGO is ‘Onderweg ’. ‘Het is een breed thema, maar dat heeft als voordeel dat het veel ruimte biedt om uw fantasie rijkelijk te laten prikkelen. Het is ook een actueel thema, denk bijvoorbeeld aan zoveel mensen die er voor kiezen om een reis te maken in de sporen van Franciscus of bijvoorbeeld naar Santiago gaan. Of aan mensen die hun land moeten verlaten en op weg gaan om ergens anders een veilige plek van bestaan te vinden. Het beeld van ‘een weg gaan’ of ‘onderweg zijn’ is aansprekend beeld. We komen het tegen in (al dan niet religieuze) literatuur en in kunst. Wij spreken over de ‘levensweg’ of – veel meer religieus gekleurd, over een ‘geloofsweg’. ‘Onderweg’ komen we van alles tegen, doen we ervaringen op, hebben we misschien prachtige ontmoetingen. ‘Onderweg’ kun je vallen, maar ook ‘opstaan en weer doorgaan’. ‘Onderweg’ vinden we pleisterplaatsen en herbergen en plaatsen om krachten op te doen. Wat roept het ‘onderweg’ zijn bij u op?

De expositie ONDERWEG vindt plaats in de periode van zaterdag 2 november t/m zondag 10 november. De opening van de expositie zal zijn op 2 november om 14.00 uur verricht worden door Han Akkermans, pastoor van de Catharinaparochie,  met medewerking van zanggroep La Bohéme. 

Donderdag 7 november om 19.30 is een optreden van Schole Cantorum Oosterhout, een programma met tekst en liederen uit de 12e en 17e eeuw op weg naar Santiago de Compostela.

De gehele expositie zal omlijst worden met muzikale en creatieve activiteiten. Op www.kunstengeloofoosterhout.nl is het gehele programma en de openingstijden van de expositie te zien. Rulstraat 6, 4901LN Oosterhout

Alle data