Lezing Roxane van Iperen

Tijdens deze online lezing staat bestseller 't Hooge Nest centraal. Lees verder

't Hooge Nest
Tijdens deze lezing staat bestseller 't Hooge Nest centraal. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in 't Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door. Dit gebeur pal onder de neus van NSB-buren en nazi kopstukken in Naarden. Helaas wordt het Nest uiteindelijk verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met Anne Frank en haar familie. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Over Roxane van Iperen
Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest. Daarvan werden tot op heden meer dan 175.000 exemplaren verkocht, en het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019. Van Iperen schrijft dit jaar het essay voor de Boekenweek in De Nieuwe kerk in Amsterdam bij de Dodenherdenking. 't Hooge Nest staat in de top 3 van de meest uitgeleende boeken in 2020!

Livestream
De lezing is te volgen vanuit je favoriete luie stoel. Bij aankoop van een kaartje (€ 5,00) ontvang je een unieke link naar de livestream. Je hebt alleen een computer met internet nodig. Na de lezing gaat Roxane graag met de aanwezigen in gesprek. Je kunt je vragen daarvoor stellen in de livechat.