Liever in de Kluiz dan ThuiZ

bijzondere combinaties en nieuwe muziek Lees verder

Door omstandigheden is het programma van dit KLuizconcert aangepast. 

CONCERT: SING ME SOFTLY OF THE BLUES
Hier is het probleem: je bent al veertig jaar verliefd op de blues. Maar je bent een academisch geschoolde, blanke Europeaan.
Je bent niet geboren aan de oevers van de Mississippi of in de swamp van New Orleans. Wel in een keurig aangeharkte Nederlandse nieuwbouwwijk.
Dat wringt.

Toch is de drang om de blues te spelen zo sterk, dat je besluit om het op je eigen manier te doen. Want waar je vandaan komt of wie je bent, maakt niets uit. Bij blues gaat het maar om één ding: dat je méént wat je speelt.
In het programma ‘Sing me softly of the blues‘ draait het om muziek met het hart op de tong. De taal die iedereen herkent. Met oer-riffs en diepe ritmes. De bron van de westerse muziek.
Perfecte mensen? Die bestaan niet in de blues. Je zingt juist over je kwetsbaarheid, je gebreken, je teleurstelling, je verdriet. Gooi het eruit.
Bij blues mag je piepen, kraken, klagen, huilen, knorren en krassen. Daarom mag het verhaal van de blues altijd opnieuw worden verteld. Als je het maar meent.


Tom Beek tenorsax
Frank Montis hammond/vocals
Aron Raams gitaar
Marc Schenk drums


Liever in de KluiZ dan ThuiZ wordt ondersteund door de Vrienden van de KluiZ. Wilt u zich hier voor aanmelden of wilt u hier meer informatie over? Stuur dan een mail naar: norbertsnijers@kpnmail.nl.