Marktconcerten 2021

Sint-Jansbasiliek

Ook in 2021 wordt er weer een serie Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerdorgel van de St. Jansbasiliek te Oosterhout. Lees verder

Eerste marktconcert rondom Maarschalkerweerdorgel: "Orgelpreuvement"

Ook in 2021 wordt er weer een serie Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerdorgel van de St. Jansbasiliek te Oosterhout. Marktconcerten zijn gratis inkoopconcerten die in de zomermaanden (juli/augustus) telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen (aanvang 14.30 uur) tijdens de markt en de openstelling van de Basiliek Sint Jan. Zij duren ongeveer drie kwartier en kennen een lichtvoetige programmering. De afgelopen jaren hebben vele bezoekers genoten van deze concerten. In verband met de maatregelen tegen het corona-virus geldt een maximum van 150 bezoekers. Reserveren is niet nodig, maar het verdient aanbeveling tijdig aanwezig te zijn.


Het eerste Marktconcert vindt plaats op zaterdag 3 juli a.s. en wordt traditiegetrouw verzorgd door de muzikale adviseurs can de Stichting Ludens, de organisten Frans Bullens, Ton Stevens en Jan Willems, m.m.v. enige muzikale vrienden. Onder de werktitel "Orgelpreuvement" zullen de heren toetsenisten alle vier instrumenten van de basiliek (twee orgels, piano en harmonium) in diverse combinaties laten horen in een afwisselend programma. Medewerking verlenen verder Ton Kol (orgel), en Raymond Aarts & Ilse van Wuijckhuijse (zang). Op het programma staan o.a. werken van L. Boëllmann, Arvo Pärt, J.P. Sweelinck (Ballo del Granduca), G. Fauré, F. Schubert, W.A. Mozart, A.C. Schuurman (Tocatta, Trio en Fuga over Psalm 150) en C. Saint-Saëns ("de zwaan", uit: Carnival des Animaux). Een programma om van te smullen, met voor ieder wat lekkers, waarvoor u van harte bent uitgenodigd!

Klik hier voor verdere informatie over het Maarschalkerweerdorgel  en het programma van de marktconcerten.

Markt 17, 4901EP Oosterhout

Alle data