Oosterhoutse kermis en zomerfeest

17 t/m 22 augustus Lees verder

Oosterhoutse kermis is van 17 tot en met 22 augustus en vindt plaats op de vertrouwde locaties (Slotjesveld, Slotlaan, Heuvel en Markt). 

Zomerfeest

In nauw overleg met de ondernemers uit de binnenstad staat de Oosterhoutse Kermis dit jaar niet meer op zichzelf. Het randprogramma verbindt de kermis aan het centrum en andersom en heeft de naam Zomerfeest gekregen. Het programma is als volgt:

  • Vrijdag 17 augustus: gratis kwartiertje en feestelijke opening
  • Zaterdag 18 augustus: Caribische Dag
  • Zondag 19 augustus: Mosselfeest en Treintje Oosterhout
  • Dinsdag 21 augustus: Stille Kermis en Hollandse avond
  • Woensdag 22 augustus: Circus en afsluitend vuurwerk


Caribisch & Mosselen

Voor de Caribische dag is samenwerking gezocht met Stichting De Gangmaokers (Kaais Zomercarnaval). Stichting De Gangmaokers zorgt voor diverse Samba-, Brass- en Steelbands, een Caribische DJ en een podium band en waar mogelijk voor tropische versnaperingen. Het mosselfeest is op zondag 19 augustus van 13.00 tot 19.30 uur. Op de Markt, Klappeijstraat en Heuvel serveren de horeca bedrijven verse gekookte Zeeuwse mosselen in het bekende pannetje met sausjes en brood. Verder zullen in de binnenstad 3 proefpunten gecreëerd worden om de kermis- en winkelbezoekers mosselen te laten proeven.

Het geheel wordt omlijst met een “Schipperskoor” en een draaiorgel.


Meezingen & Jongleren

De Hollandse avond op dinsdag wordt georganiseerd door Proeflokaal Chefz en Café de Apotheek. Deze gezellige meezingavond staat natuurlijk geheel in het teken van het Nederlandse levenslied. Naast Dj "Rene ZING MAAR MEE”, zijn er optredens van Raymond, Leen Zijlmans en Thom Craane. Circuskunst op woensdag wordt verzorgd door Stichting Centrum voor Circuskunst. Iedereen kan binnenlopen in de circustent in het Slotpark en leren jongleren, ballopen en andere kunsten. Bovendien zullen de ondernemers in de Klappeijstraat aanhaken met vertier in hun stapstraat. Tenslotte zal de miniatuurkermis, die vorig jaar gemist werd, op het Hemaplein in Arendshof 1 staan, samen met een draaimolen.

Meer informatie over de Oosterhoutse Kermis en het Zomerfeest komt de komende weken op  www.oosterhout.nl/kermis. De laatste nieuwtjes en mogelijk winacties komen op www.facebook.com/oosterhoutsekermis. Deze komen ook in het Weekblad Oosterhout, bij Oosterhout Vertelt.

Alle data