Pianoconcert in de Schelleboom

Ruben Plazier, een uitzonderlijk talent Lees verder

In 2015 speelde deze wonderbaarlijke jongeman al eens in de Schelleboom. We konden het niet laten om Ruben nog eens uit te nodigen. Prachtige stukken, omlijst met mooie verhalen over de muziek, muziekstromingen en componisten. Ruben brengt u anekdotes over de klassieke grootmeesters die u vermoedelijk nog niet kende. De passie voor klassieke piano hoort u, voelt u en ziet u in zijn spel en zijn performance.

Nog net geen 20 jaar en nu al één van de meest talentvolle pianisten van ons land. Ruben Plazier (1998) studeert piano aan het conservatorium van Rotterdam bij pianist Stéphane De May. Ruben begon op 6-jarige leeftijd met het volgende van pianolessen in Dordrecht bij Mateja Tops. Al snel kreeg hij een tweede pianoleraar, zodat hij naast klassiek piano zich ook kon scholen in jazz piano. Op 13-jarige leeftijd al werd hij toegelaten tot de talentenklas van ToBe. Hier kreeg hij zijn eerste kamermuzieklessen van Casper van Nugteren en Arjan Kik. In 2013 ontving hij verschillende lessen van de Wereldberoemde pianist, Wibi Soerjadi.

Entree €13,50 inclusief koffie vooraf en een drankje in de pauze. Bestellen kan natuurlijk via www.deschelleboom.nl of telefonisch op 0162-437165.