Schrijverscafé 'Oosterhout 75 jaar bevrijd' met Miriam Guensberg

Bibliotheek Theek 5

Een boeiende lezing met film- en muziekfragmenten over de geschiedenis van de Poolse bevrijders. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen. Lees verder

Op zondag 17 november vertelt Miriam Guensberg in het schrijverscafé van Theek 5 Oosterhout over haar non-fictie roman Held zonder vaderland. Het verhaal gaat over de Poolse bevrijders en is vooral het levensverhaal van haar vader, die arts was bij de Eerste Poolse Pantserdivisie.

Een boeiende lezing met film- en muziekfragmenten over de geschiedenis van de Poolse bevrijders. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen.

Miriam Guensberg is filosofe en schrijfster. Haar romans zijn door de pers altijd zeer positief ontvangen, ze stonden meerdere malen op de longlist van de Libris Literatuurprijs. Guensberg is de dochter van een in 1908 geboren Poolse jood, wiens leven zwaar beproefd is door de Poolse geschiedenis. Als arts van de Eerste Poolse Pantserdivisie was hij een van de bevrijders van Nederland.

De romans Poolse, Ooit en Vrachtbrief vormen samen een trilogie, waarin ze steeds andere aspecten van die dramatische geschiedenis belicht.

Torenstraat 8, 4901 EJ Oosterhout