Tweede Biënale Kunst in de Heilige Driehoek

De Heilige Driehoek

De 2e Biënnale vindt plaats van 10 juli t/m 15 augustus 2021 en duurt vijf weken en zes weekenden. Bekende kunstenaars en jong talent uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd hun werk te presenteren of nieuw werk voor deze biënnale te maken Lees verder

Biënnale 2021

De 2e Biënnale vindt plaats van 10 juli t/m 15 augustus 2021 en duurt vijf weken en zes weekenden. Bekende kunstenaars en jong talent uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd hun werk te presenteren of nieuw werk voor deze biënnale te maken. De expositie vindt plaats in delen van de kloostergebouwen, de kloostertuinen, de kloosterkerken en in andere monumentale gebouwen van de Heilige Driehoek.

De helft van de getoonde werken is bestaand werk, de andere helft is nieuw werk dat speciaal voor deze Biënnale – en de plek – gemaakt wordt.

Thema Hoop

Voor de tentoonstelling die in de zomer van 2021 plaats zal vinden is het thema Hoop. De daaropvolgende editie (in 2023) heeft Geloof als thema, terwijl dat voor de eerste tentoonstelling in 2017 Liefde was.

Hoop heeft niet voor niets het anker als symbool: hoop biedt ons houvast in tijden van onzekerheid. Maar er is ook een bredere betekenis.

Hoop hebben houdt in dat je niet bij de pakken gaat neerzitten, dat je actie onderneemt om de situatie waarin je verkeert te verbeteren, om dat wat mist concreet te maken. Hoop is verbonden met verwachting, droom en verbeelding, maar ook met wanhoop en vrees.

Het is een uitdaging om een thema dat dergelijke associaties oproept in een tentoonstelling zó vorm te geven dat het niet enkel qua engagement, maar ook visueel en kunstinhoudelijk blijft boeien.

Voor het programma en entree prijzen klik op onderstaande link.

https://www.kunstindeheiligedriehoek.nl/bezoek/


Combineer Biënnale 2021 Oosterhout met MOYA - MOYA | Young Art

Ben je als echte kunstliefhebber in Oosterhout? Vergeet dan absoluut niet om ook een bezoek te brengen aan MOYA, Museum of Young Art. Net als bij de Biënnale worden bij MOYA (gevestigd in de oude Galvanitasfabriek) nationale en internationale kunstenaars en jonge talenten uitgenodigd om hun werk te presenteren of nieuw werk te maken. Kijk voor meer informatie over MOYA op: https://moya.museum/Kloosterdreef, Oosterhout

Alle data