The Silent Movie Project: Laurel & Hardy

Vestzaktheater De Schelleboom

Dit weekend besteden we aandacht aan de hoogtijdagen en de nadagen van dit bijzondere duo. Lees verder

LAUREL & HARDY WEEKEND


Laurel en Hardy vormden een van de populairste komische duo’s uit de filmgeschiedenis en waren meesters in het slapstick-genre. Samen maakten zij tussen 1927 en 1951 in totaal 106 korte en lange films. In 2020 is het 65 jaar na hun allerlaatste optreden in 1955, twee jaar voordat Oliver Hardy overleed. Dit weekend besteden we aandacht aan de hoogtijdagen en de nadagen van dit bijzondere duo.

– Op zaterdagavond gaan we terug in de tijd met de originele stomme films, live begeleid op de piano. Componist en expert van de stomme film, Stephan Graf von Bothmer, verruilt zijn woonplaats Berlijn voor een korte tour langs een 12-tal Nederlandse en Belgische theaters.

– Op zondagochtend toveren we de zaal om in een filmtheater en brengt ‘film op locatie’ de film die vorig jaar in Nederland uit kwam gebaseerd op hun leven. Een portret dat eer doet aan twee grandioze fenomenen die naast rasartiesten bovenal ook maar gewoon mensen waren.

Combineer ze beiden nu voor een leuke prijs.

Leuk weetje; Een bekende catchphrase uit de films van het duo is “D’oh!”, gebruikt door James Finlayson (die in 33 films met het duo meespeelde). Deze catchphrase is vandaag de dag vooral bekend van het personage Homer Simpson uit de animatieserie The Simpsons. 

 

Mathildastraat 37a, 4901 HC Oosterhout

Alle data