Torenbeklimming tijdens open monumentendag en open atelierdagen

Sint-Jansbasiliek

Tijdens open Monumentendag en Open Atelierdagen, die dit jaar in hetzelfde weekend vallen, worden er op diverse tijden torenbeklimmingen aangeboden. Lees verder

Plekken van plezier

Open Monumentendag Oosterhout

 

Wat is een plek voor jou waar je plezier hebt? Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 14 en zondag 15 september wordt je meegenomen in de geschiedenis hoe mensen zich in de loop der eeuwen hebben vermaakt en welke monumenten daarbij horen. Jong en oud zijn welkom om de opengestelde monumenten te bezoeken en aan de activiteiten deel te nemen. Beklim de toren, luister naar een concert of verhaal, oefen aan je circuskunsten en nog veel meer. Al deze activiteiten zijn gratis. Daarnaast wordt traditiegetrouw in samenwerking met de Oosterhoutse Fietsdagen de Monumentale Fietsroute georganiseerd. 


Open Monumenten & Activiteiten

Er is een uitgebreid programma met opengestelde monumenten en activiteiten. Een aantal zijn op zaterdag opengesteld zoals het Sint Catharinadal. Op zondag is het programma uitgebreider met bijvoorbeeld de voormalige Mariakerk, de Sint Paulusabdij, het Speelgoed- en Carnavalsmuseum en het Openluchttheater. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd. De jonge bezoekers kunnen zoal deelnemen aan circus- en dansworkshops, bowlen, samen een carrousel maken, met de waterscouting het water op en op zoek naar een Geocache. Imkers van het bijenhoudersgilde vertellen tussen 14.00 en 16.00u bij de Slotbosse toren over bijen en de toren. Bij Hatsikidee (standbeeld op de markt) wordt een plezierig carnavalesk verhaal verteld. En in Stadstuin de Schelp, Sint Paulusabdij en Vredeskerk kun je naar live muziek luisteren. Al deze activiteiten zijn gratis.

Bezoek op eigen gelegenheid wandelend, fietsend of met de auto de monumenten en activiteiten die deze dagen voor jong en oud zijn georganiseerd. Haal de folder bij VVV Oosterhout of download hem op de website www.openmonumentendagoosterhout.nl voor het complete overzicht, locaties en tijden.

 

Torenbeklimmingen

Beklim de toren onder leiding van een gids die alles weet over de geschiedenis van de toren. Dit kan zaterdag 14 september om 12.00u en 15.00u en op zondag 15 september om 11.00u, 13.00u en 15.00u. De torenbeklimmingen zijn gratis. Het is wel aan te raden om je vooraf bij VVV Oosterhout op te geven omdat er maar een beperkt aantal plaatsen per beklimming zijn.


Monumentale Fietsroute
Fiets op zondag 15 september een prachtige tocht langs diverse monumenten in de gemeente Oosterhout en ontdek het verleden. Op die dag organiseren de Oosterhoutse Fietsdagen en Open Monumentendag Oosterhout namelijk een Monumentale fietsroute. Je kunt kiezen uit fietsroutes van 20 of 40 kilometer. Diverse monumenten zijn deze zondag gratis toegankelijk en in sommige worden speciale activiteiten georganiseerd. Je kunt tussen 10.00 en 13.00u inschrijven en starten bij Floralia, Beneluxweg 63, Oosterhout. Deelname kost € 5,- per persoon. Hiervoor ontvang je een route- en monumentenbeschrijving, iets lekkers voor onderweg en je maakt kans op de dagprijs. Kinderen tot 16 jaar fietsen gratis mee. Schrijf je in en ontdek monumentaal Oosterhout op de fiets.

Kijk voor meer informatie op www.openmonumentendagoosterhout.nl.

Markt 17, 4901EP Oosterhout

Alle data