Vrijheid, vurig verworven. De slag om het Markkanaal

Brabants Museum 'Oud Oosterhout'

Opening expositie met aandacht voor de 1ste Poolse Panterdivisie Lees verder

Op zondag 17 november opent Wadec Salewicz om 13.00 uur een speciale expositie met extra aandacht voor de Poolse bevrijders die Oosterhout West (Vrachelen en Den Hout) op 3 nov. 1944 hebben bevrijd onder de naam “De 1e Poolse Pantserdivisie”


Programma:

Museum open vanaf 11.00 uur

13.00 uur: Toespraak door Dhr. Wadec Salewicz en een filmpje van 12 min. over zijn vader Michael Salewicx die bij de bevrijding van Oosterhout en Nederland heeft meegevochten.

13.25: Opening Expositie. Te zien zijn voorwerpen en attributen van Michal Salewicz, voorwerpen van de expositie van de Heemkundekring Oosterhout en vele foto's.

13.30: Aansteken vrijheidsvuur.

13.35: Optreden van 8 personen onder de naam “OVSV “( Onze Vrijheid Staat Voorop). Deze koorleden zingen met begeleiding van een accordeon uitsluitend oorlogs/bevrijdingsliederen. Bij goed weer buiten bij het vrijheidsvuur en anders in de koffiekamer. We brengen gezamenlijk een proost uit op de bevrijding cq vrijheid.

In de koffiekamer wordt de film vertoond van 75 jaar bevrijd, samengesteld door Rinus Kuijpers met oude authentieke foto en filmbeeldenEntree evenemententarief € 3,50 voor iedereen incl. koffie/thee/ranja. Kinderen t/m 3 jaar gratis. Museumkaart gratis.

Brabants Museum Oud-Oosterhout

Bredaseweg 129

Oosterhout

Www.brabantsmuseumoudoosterhout.nlBredaseweg 129, 4904 SB Oosterhout