Woodstock - tribute Live

Zondagmiddag 18 augustus in Oud Brabant Lees verder

Op zondagmiddag 18 augustus zorgen vijf Oosterhoutse bands voor een Live-tribute-middag die totaal gewijd is aan het legendarische WOODSTOCK-festival van 1969. Aanvang: ca. 15:00 uur, Toegang gratis

Op 15, 16 en 17 augustus 1969 werd het - later- beroemde "Woodstock-festival" gehouden op Yasgurs Farm. Meer nog dan bij andere festivals werd hier de voetafdruk geplaatst van een hele na-oorlogse generatie. Het festival liep oorspronkelijk helemaal vast door dat er veel meer publiek op af kwam dan verwacht en liep zelf uit tot maandagmiddag (Jimi Hendrix schreef op maandag geschiedenis met een harde, vervormde uitvoering van het Amerikaanse volkslied Star Spangled Banner). Maar ondanks die drukte verliep het redelijk harmonieus met een stoet aan optredens van bands, die soms al bekend waren, maar vaker nog hun eeuwige roem op dat festival wisten te vergaren. Dat was vooral ook te danken aan de verslagen die later via albums en films te zien waren. Woodstock werd daarmee het hoogtepunt van het hippietijdperk met slogans als “Love, Peace & Music” .

Woodstock is komende kermis precies 50 jaar geleden. Genoeg reden om aan een aantal Oosterhoutse bands te vragen een Tribute te houden voor dit gedenkwaardige festival. One for the Road, Fool Moon,  Mancave, Cut the Crap en Devils Art brengen deze middag tributes op de planken van acts/bands die 50 jaar geleden onderdeel waren van deze mijlpaal in de protestbeweging èn in de pop en rockmuziek met nummers van o.a.: The Who, Jimi Hendrix, CCR, The Band, Jefferson Airplane, Janis Joplin, Joe Cocker, Tim Hardin e.a.

Het belooft dus een middagje vol gedenkwaardige muziek te worden


Woodstock Tribute Live
 
 
Zondag 18 augustus
 
 Café Oud Brabant
 
 Leijsenhoek 11-13
 
 4901 ER Oosterhout
 
 Aanvang ca.: 15:30 uur
 
 Toegang gratis