Zomerthema binnenstad: Op vakantie in Oosterhout!

Deze zomer wordt van zaterdag 11 juli tot en met zondag 23 augustus de hele binnenstad versierd met landenvlaggen en zomerse illustraties van onze eigen mooie Oosterhoutse Binnenstad. Lees verder

Vinden mensen het spannend om op vakantie te gaan naar het buitenland? Dan halen we het vakantiegevoel toch naar Oosterhout? Deze zomer wordt van zaterdag 11 juli tot en met zondag 23 augustus de hele binnenstad versierd met landenvlaggen en zomerse illustraties van onze eigen mooie Oosterhoutse Binnenstad. Iedere winkel-/horecastraat vertegenwoordigd een vakantieland. De gehele binnenstad vormt één gezellige vrolijke boel qua uitstraling. Je loopt van Engeland zo Spanje of Italië in. Misschien herken jij wel de Oosterhoutse plekjes die getekend staan op de vlaggen? Vooral de kinderen blijken hier erg goed in te zijn. Kom genieten van de zomerse tekeningen van illustrator Annette Reijnders (geboren en getogen in Oosterhout). En ontdek of jouw favoriete winkel al voorzien is van haar leuke vrolijke tekeningen op de ramen.

Kleinschalige activiteiten
In het overdekte Arendshof wordt iedereen verwelkomd door een wel heel gezellige beer in een zomerse outfit. Geef een elleboogje op de rode knop en zie wat er gebeurt. Daarnaast zal het winkelend publiek en de mensen op de terrassen iedere zaterdag of koopzondag worden verrast met bewegende muziek of theater acts.

Muziek en theater acts
De ene keer unplugged met akoestische gitaar en zang en de andere keer door straattheater op hoge stelten. Natuurlijk, kleinschalig en coronaproof. Altijd met als doel om in een gezellige, fijne vakantiestemming te komen. Dit jaar kan het publiek zich dus in het buitenland voelen en tegelijkertijd toch lekker lokaal shoppen in het centrum van Oosterhout.

Totaaloverzicht mobiel entertainment
Zie ook de agenda op Chainels voor meer inhoudelijke informatie.
11 juli Huub & Henk, entertainers met een groot divers repertoire
18 juli Holiday Fever, kleurrijke kar met DJ en danseres met de leukste vakantieplaatjes uit jouw tijd
26 juli De Muziekkunstenaar, draait vakantiemuziek en deelt give aways uit
1 augustus Lokaal talent
8 augustus Verrassing!
15 augustus Maarten Teekens, ‘Here comes the sun’, unplugged met akoestische gitaar en zang
22 augustus Shopping Queens, straattheater op Hoge Stelten

Zelf tekenen of kleuren?
Dat kan. Misschien kan iedereen dan jouw zomerse tekening of kleurplaat straks in het groot in de stad komen bewonderen! Kijk op pagina 23 en 78 van Het Grote Oosterhoutse ‘Wij blijven thuis’ Vakantieboek hoe je mee kunt doen. Dit vakantieboek, gemaakt met ideeën en bijdragen van creatieve Oosterhouters, is verkrijgbaar bij de boekhandels in de binnenstad Het Verboden Rijk, The Readshop en Primera voor €4,95.

En er zijn nog meer initiatieven ondernomen die aansluiten op het zomerse thema in de binnenstad.

Gezellig met vrienden of familie een cirkeltje doen?
Lekker met z’n vieren relaxen in een loungestoel. Hapje en drankje erbij en genieten maar. Iedere zaterdag en zondag gedurende de hele zomervakantie in het Slotpark in Oosterhout. Een initiatief van ondernemers Bart Janssen (Restaurant De Vrijheid), Stijn Reversma (Café De Kletserij) en Patrick Reijerse (PR-Sound & Light). Locatie: Slotpark

City Escape Room
Achterhaal jij wie onze burgemeester heeft ontvoerd? Speel dan de City Escape Room uit de Summer Survival Gids. Deze gratis gids is af te halen bij H19 of Bibliotheek Theek5.


Kortom
Volop gezelligheid in het centrum van Oosterhout. Natuurlijk wel op gepaste afstand.  Zo komen we de zomer wel door. Laat die zonnestralen maar komen!


Het Zomerthema van de Binnenstad ‘Op vakantie in Oosterhout’ is te bezoeken tot en met 23 augustus 2020 in het centrum van Oosterhout.


Meer weten?
Houdt https://www.facebook.com/proefoosterhout in de gaten.