Foodblog: diner bij Proeflokaal Bregje Oosterhout

In Oosterhout aan de Bredaseweg kun je heerlijk dineren bij Proeflokaal Bregje voor een vriendelijk prijsje! Dit sfeervolle restaurant serveert van maandag tot woensdag een 3-gangen keuzemenu voor €12,50 per persoon. De rest van de week eet je drie gangen voor € 14,50 per persoon. Inmiddels is Bregje in ruim 20 steden te vinden. Wij namen een kijkje in Oosterhout.

MAAK VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM KANS OP diner voor 4 bij proeflokaal bregje in oosterhout!

Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen en naar tafel begeleid. We kiezen voor een hoge tafel, waar onze gastvrouw voor vanavond zich komt voorstellen en ons direct een aperitief laat bestellen. Ik bestel een Gin & Tonic (geserveerd met limoen en komkommer) en mijn tafelgenoot gaat voor een Blond biertje van Brand. Naast ons aperitief genieten we vooraf terwijl we de menukaart bekijken van wat brood met roomboter en lichtzoete tapende van paprika. 


We besluiten verschillende gerechten te kiezen om zoveel mogelijk te kunnen proeven. Als voorgerecht bestellen we de coquilles met rivierkreeftjes in een tomaten-basilicum saus en de gerookte hertenham met truffelmayonaise, peer, pecannoten en Pecorino kaas. 


Naast het voorgerecht met coquilles dat in een schelpvormig schaaltje geserveerd wordt, is onze keuze gevallen op de hertenham. Dit laatste valt ons met name goed in de smaak! De combinatie van de truffel en het zoete van de peer gaat perfect samen met de bite van de pecannoten. De Pecorino kaas en de rucola maken het geheel af. 

Als hoofdgerechten bestellen we gekonfijte eendenbout met een saus van Calvados, appel en gebakken spekjes. Daarnaast gaan we voor de licht pittig gemarineerde sparibs. Bij elk hoofdgerecht wordt standaard een bakje friet met mayonaise en een frisse salade met knapperige croutons geserveerd. 


De eendenbout is precies goed qua garing. Het vlees valt bijna uit elkaar, maar is tegelijkertijd super zacht. De saus is mooi op smaak en past goed bij het malse vlees. De appeltjes zorgen bovendien voor een zoetige vleug en de spekjes brengen het gerecht in balans met de zoute knapperige structuur. 

De eendenbout is een echte aanrader!

De sparibs zijn erg lekker gemarineerd en al voorgesneden dus je kunt meteen toeslaan en genieten. Daar houden wij wel van!  De portie is ruim voldoende en in combinatie met de frietjes en salade zijn we zeker voldaan na dit hoofdgerecht. 


We besluiten dat er toch nog een klein beetje ruimte is voor een dessert als we de opties op de kaart bekijken. Dit mogen we natuurlijk niet overslaan. We sluiten het diner daarom af met een kaasplankje en een New York Cheese Cake. 

Het kaasplankje is geserveerd met wat brood en een chutney van vijgen. Met een heerlijk glas rode wijn voelt dit als kers op de taart van een mooie avond. Ook de Cheese Cake valt goed in de smaak. De romige taart is gegarneerd met een licht zure saus van zwarte bessen die voor een mooi contrast zorgt. 

Al met al hebben we een hele leuke avond gehad en onwijs lekker gegeten! Bij Proeflokaal Bregje eet je niet alleen heel lekker, maar ook heel betaalbaar. Voor slechts €12,50 geniet je al van een drie gangen keuzemenu. Ook voor de kleintjes onder ons staat er een apart menu op de kaart (hoofd- en nagerecht voor 7,50 euro). De kaart bestaat uit lekkere, toegankelijke gerechten en de bediening is erg vriendelijk. Wij raden daarom Proeflokaal Bregje zeker aan!

Tags: Foodblog, Proeflokaal Bregje