Foodblog: Pruvement

Zondag 2 juli, vond op de Markt het jaarlijkse culinaire event van Oosterhout plaats. Tijdens Het Pruvement kunnen bezoekers op en om de Markt kleine gerechtjes en bijzondere drankjes proeven bij verschillende horecazaken en foodtrucks. Onze foodies waren aanwezig en genoten van het lekkers bij de verschillende foodtrucks tijdens Het Pruvement! 

 
Het is nog bewolkt als we wegrijden, maar op het moment van arriveren trekt de lucht open en verschijnt de zon. Een aangenaam verrassing! We besluiten een rondje te lopen om te bekijken wat voor tentjes er allemaal staan en wat we er kunnen eten. Dat rondje wordt onderbroken wanneer mijn oog op 'Catering vermeulen' valt. We hebben toch wel trek en het ziet er smakelijk uit. 


Ik bestel de rauwe tonijn, oosters gemarineerd, met wakame salade en een panna cotta van wasabi. Daarbij krijg ik een glas chardonnay van Corrette. Past goed bij het gerecht! De fruitige tonen met een beetje hout sluiten goed aan bij de oosterse smaken.

Mijn vriend koos voor de buikspek. Langzaam gegaard, groene asperge en een crème van bataat (zoete aardappel).


Van hetzelfde huis kreeg hij (passend bij het gerecht) een glas Merlot. Ook dit gerecht was zalig. De buikspek was heerlijk van smaak en de bataat crème mooi zoet.


De volgende tent waar we plaats namen was van restaurant 'by Pascal'. Mooie culinaire hapjes op de kaart. We kozen de kreeft, daarbij een salade van avocado, mango en curry. Met de wijnsuggestie (Vistamar Brisa, Sauvignon Blanc 2016). En de oester met bulger, doperwt en gin tonic. Met eveneens de wijnsuggestie. (Podere del Nidran Prosecco D.O.C). Beide gerechtjes waren ontzettend lekker. Leuk dat er een wijnsuggestie bij stond vermeld. Een culinair buitenbeentje tussen de andere tentjes. Gerechtjes goed van smaak, mooie opmaak van de bordjes en lekkere wijn!


Genietend in het zonnetje van de wijn, gerechtjes en de gezellige sfeer op de markt, was het bijna moeilijk om ons plekje te verlaten en weer verder te lopen. Maar Eeterij de Verbeelding maakte alles goed. We werden vriendelijk begroet en kregen meteen een lekker glas wijn. Een Zuid-Afrikaanse blend van Chenin Blanc en Viognier en een Italiaanse Merlot. Ik besloot de chef te laten kiezen wat hij ons zou bereidden. Dat werden 3 lekkere hapjes; Varkenshaasspies in griekse marinade met heerlijke tzatziki, gebakken paprika en ui. Een mini slider; Angus beefburgertje met joppiesaus en tomaat. En een bakje serranoham, mouse van geitenkaas en perencompote. 


Mijn vriend die het vertikt om geitenkaas te eten vertelde ik niet wat het was. En ook hij vond het verrassend lekker. Het was een wat zoetere geitenkaas en in combinatie met de serrano en de compote wordt de smaak wat toegankelijker. Ook voor de mensen die geitenkaas normaal niet zo waarderen. Het proberen waard! De ober die ons de wijn schonk was erg gastvrij en gaf een mooie toelichting over de wijn. Erg leuk!


Iets verder op belandde we bij Chefz proeflokaal. De live gitarist zorgde voor echte spaanse sferen. We vroegen een bordje met al het lekkers wat ze hadden. Er stond een snijmachine voor de verse serrano die we kregen. Lekker bruin stokbrood, mangeco, gorgonzola, appelcompote en groene asperge. Met een lekker glas wijn en de zon, spaanse muziek op de achtergrond en de gezellige drukte was het net alsof we echt in het heerlijke spanje waren. Een echt vakantie gevoel!


Vanuit Spanje naar de buren; Italië! La Forchetta. Heerlijke ravioli gevuld met ricotta kaas, en snippers van spek. Ook hier weer een glas wijn. Ik heb de smaak te pakken! Mooi fris en fruitig, perfect bij het gerecht en perfect bij het weer!


De eigenaar van Restaurant 'De schout' heeft ons een minuut of 10 geleden beloofd een lekker bordje klaar te zetten. Hij komt het zelfs brengen naar La Forchetta waar we nog staan. Een van de Green Egg bereidt gerecht. Echt Onwijs lekker! Het vlees was fantastisch mals en heerlijk van smaak. Dat rokerige toontje maakt het echt af. Een pittig gekruid amerikaanse curry saus. En wat stukjes maiskolf. Super lekker!! We komen terug!


Genoeg wijn op! We doen een biertje, haha. Bij 'De Lastige Broertjes' (van de gelijknamige brouwerij) bestellen we een blond biertje. Lekker fruitig. Goed tegen de dorst! Van dat biertje krijgen we zin een broodje. 


Ons oog valt op 'Dokter Worst'. Uit Breda! We besluiten daar een broodje hotdog te bestellen. Met alles er op en er aan! Salade, tomaat, augurk, jalapeno pepertjes, een pittig sausje en gefrituurde uitjes. Een heerlijke afsluiter!


Echt een fantastisch leuke dag gehad. Muziek, zon, heerlijk eten, lekkere drankjes en een gezellige drukte. De sfeer zat er goed in en wat een gastvrije mensen allemaal! De terrassen zaten vol en mijn buik ook. Helemaal voldaan lopen we terug richting de auto. 'wel jammer he, dat we nu al weer gaan' zeg ik terwijl ik nog een keer omkijk naar de gezellige markt. Nog een drankje doen op het terras? 'Oke, nog even snel dan' krijg ik als antwoord.


2 uur later rijden we terug naar Breda..

Tags: Pruvement, Pruvement 2017