Foodblog: lunch bij de Verbeelding

Eeterij De Verbeelding is gevestigd aan de gezellige markt in het centrum van Oosterhout. De kaart is zeer uitgebreid en heeft daardoor voor ieder iets wils. Onze foodies gingen er met z'n vijven lunchen en probeerden allemaal verschillende gerechten. 

Broodje Serranoham
Ons eerste gerecht was een klassieker, het broodje serranoham. Wat direct opvalt wanneer dit gerecht geserveerd wordt, is het mooie bord waardoor De Verbeelding direct punten scoort op het gebied van presentatie. De sneetjes volkoren brood waren vanzelfsprekend rijkelijk belegd met de rauwe serranoham. Om het gerecht af te maken is het broodje gegarneerd met onder andere olijven, kappertjes, rode ui en sla. Een heerlijk broodje en absoluut een aanrader. 

Lunch de verbeelding Oosterhout 1

Broodje Carpaccio
de rundercarpaccio wordt geserveerd op een waldkorn broodje met truffelmayonaise, kappertjes, parmezaanse kaas, sla en een cherrytomaatje. Carpaccio met truffelmayonaise en parmezaanse kaas is in onze ogen een perfecte combinatie. Dankzij de sla wordt het gerecht iets frisser en de kappertjes geven hun bekende friszure twist aan het geheel. 

Lunch De Verbeelding Oosterhout 2

Ciabatta Gegratineerde Geitenkaas
Deze ciabatta bestaat uit een laag geitenkaas, dan de vulling van prei, tomaat en verschillende noten(cashew, hazelnoot, pistache & walnoot). Hierna volgt een tweede kaaslaag, die gegratineerd is. De noten geven het gerecht een aangename bite. Ook werd het gerecht geserveerd in combinatie met een salade van komkommer, radijs en augurk. De frisse smaak van de salade past goed bij de volle, romige smaak van de geitenkaas.

Lunch De Verbeelding Oosterhout 3

Tonijnsalade
Bij een uitgebreide foodblog als deze kan een salade gerecht niet ontbreken. Daarom kozen wij ook voor de tonijnsalade. De tonijnsalade was gemaakt met een beetje mayonaise, wat het een romige smaak geeft. Door de toevoeging van kappertjes, augurk, zoetzure appel en rode ui krijgt de salade een friszure tint, precies wat je zoekt in een zomers gerecht als dit. Door het gekookte eitje op de salade en de broodjes die je naast de salade geserveerd krijgt is deze salade een lekker vullend gerecht. De salade kan ook als dinergerecht besteld worden. 

Lunch De Verbeelding Oosterhout 4

Warme Quesadilla Gehakt
Deze goed gevulde quesadilla was ook een erg fijn gerecht op deze frisse, maar lekkere terrasdag. De vulling bestaat uit gehakt en een mix van champignon, gehakt en kaas. Ook zat er in de quesadilla een pikante saus, deze kan uiteraard niet ontbreken in dit van oorsprong Mexicaanse gerecht. De wrap zelf had een knapperige textuur. Naast de quesadilla werd een salsa en crème fraîche geserveerd, zodat je deze naar eigen smaak kan toevoegen aan je gerecht. Ook krijg je een salade van tomaat, augurk, komkommer en sla naast de quesadilla. 

Lunch De Verbeelding Oosterhout 5

Conclusie
Bij Eeterij de Verbeelding kan je heerlijk op het terras zitten, maar het interieur van het restaurant is ook een bezoek waard. De lunchgerechten worden mooi geserveerd en zijn ook betaalbaar. Voor onze 5-persoonslunch waren wij ongeveer €55 euro kwijt, inclusief drankjes. De service van het restaurant was ook volledig naar wens. Kortom, onze foodies hebben heerlijk geluncht in Oosterhout.

Tags: Foodblog, Verbeelding, Oosterhout