Koningsnacht en koningsdag in Oosterhout

Voor een geweldige Koningsdag hoef je tegenwoordig niet meer naar de grote steden. Ook in Oosterhout pakken ze groots uit tijdens deze gezellige feestdag! Ga vrijdagavond feesten en neem zaterdag eens een kijkje bij de leuke kraampjes en feestjes. Wie weet heb je geluk en scoor je iets leuks op de vrijmarkt. Voor deze dagen hebben wij even de tijd genomen om de leukste evenementen in Oosterhout op een rijtje te zetten.

Vier koningsdag in oosterhout!

Klappeijstraat

In de Klappeijstraat is genoeg te beleven tijdens Koningsnacht én Koningsdag! Een samenwerking tussen de horecagelegenheden zorgt voor leuke live dj's en genoeg barren buiten om jou te voorzien van een lekker drankje. Op 26 april barst het feest los vanaf 19.00 uur.

Geniet van live muziek

De Markt

Op de markt kun je genieten van live muziek. Veel muzikale bandjes komen tijdens Koningsdag hun muzikale talent ten gehore brengen. Dansen gegarandeerd! De eerste bandjes die op het podium op de Markt staan hebben een link met Music’scool. Music’scool is in Oosterhout gevestigd in de Pannehoef Ph2. Damage Control is een van die bandjes. Met hun rock genre blijft niemand stilstaan en kan het feest beginnen. Ook de band Lay's Angels zal spelen op de Markt. Deze band bestaat uit 5 vrouwen en 1 man die voor ieder wat wils spelen. Van Metallica tot Katy Perry: niets is te gek voor de Lay's Angels. 

Daarnaast is VUIG van de partij. Met hun karakteristieke eigen sound, uitdagende melodieën en fonkelende instrumenten weet VUIG het publiek keer op keer te betoveren en mee te voeren. Dit kan niet anders dan een feestje worden!

Naast deze bandjes treden er nog vele andere leuke bandjes op die zeker het bezoeken waard zijn. Ook zijn er andere activiteiten om te doen op de Markt. 

Arendshof

Tijdens Koningsdag wordt er een leuke kindervrijmarkt georganiseerd op het Arendshof. Op deze vrijmarkt verkopen kinderen hun oude en leuke spulletjes aan het winkelend publiek. Deelnemen is helemaal gratis mits je je op tijd aanmeldt. De beschikbare plaatsen zijn beperkt en worden verdeeld op volgorde van aanmelding. 

Ben jij een echt podiumbeest? Tijdens Koningsdag staat het podium voor jou klaar bij Mad Hat coffee & bubblethea. Laat zien wat jij allemaal in huis hebt! Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon aanschuiven wanneer jij wilt. Let op: je optreden mag maximaal 15 minuten duren.

LAAT JOUW TALENT ZIEN!

Voor de kleintjes

Ook aan de kleintjes is gedacht tijdens Koningsdag. Op de Markt staat een kinderkartbaan speciaal voor kinderen van 5 t/m 12 jaar oud. De karts zijn radiografisch en kunnen op afstand worden bestuurd. Super veilig voor de kinderen dus.

Zoals ieder jaar is er ook dit jaar een versierde kinderoptocht. Alle kinderen t/m 12 jaar zijn welkom om zich zo leuk mogelijk te verkleden samen met hun fiets, loopfiets of step. De stoet start om 14.30 u op de Markt en trekt als een kleurrijk geheel door de binnenstad van Oosterhout: via de Kerkstraat, de Arendstraat en de Heuvel naar het Park (bij de kiosk). Wil je meedoen? Zorg dan dat je om 14.20 uur klaarstaat op de Markt!