Tips van Scootmobiel Comfortabel

Het aantal scootmobiel gebruikers neemt in de afgelopen jaren flink toe in Nederland. Bij een scootmobiel kopen komt veel kijken, maar waar moet je eigenlijk opletten? Bekijk hier de belangrijkste punten waar jij op moet letten bij het kopen van een scootmobiel. 

Bij het kopen en uitzoeken van een scootmobiel komt best wat kijken. Misschien koop je het voor jezelf, voor een ouder, opa, oma, of voor iemand met een lichamelijke beperking. Hier moet je dus goed over na denken. Wat zijn jouw behoeftes en wat voor scootmobiel past hier het beste bij. Wij hebben voor jou de belangrijkste dingen op een rijtje gezet. 

Snelheid en accuduur
De snelheid van je scootmobiel is voor een deel afhankelijk van het type scootmobiel. Voor de snelheidsduivels is daarom een scootmobiel met 4 wielen de beste optie. Helaas zijn we vaak niet de enige op straat dus moet je er aan denken dat je weinig tot nooit de maximale snelheid kunt rijden, helaas. Snel gaan is natuurlijk hartstikke leuk, maar je moet ook denken aan de veiligheid. Naast de snelheid is het ook belangrijk dat je de juiste accu hebt. Een scootmobiel werkt op een elektrische accu die je thuis oplaadt. Als je langere stukken rijdt is een accu met een grotere capaciteit van bijvoorbeeld 70 het beste. Na het opladen van de accu kan deze een bepaald aantal kilometers gebruikt worden. Je moet dus goed opletten dat jij je accu altijd opgeladen hebt. Je wilt natuurlijk nooit ergens stil komen te staan met een lege accu.

ontdek zelf jouw ideale scootmobiel 

Zitting
Wanneer je langere afstanden wilt afleggen, maar ook wanneer je snel last hebt van je rug, is een comfortabele zitting erg belangrijk. Probeer daarom net als in een beddenwinkel even de zitting uit. De ene uitvoering is wat stugger dan de ander, maar ook bijvoorbeeld iets hoger of lager. Er zijn daarom ook scootmobiel uitvoeringen die een verstelbare zitting of stuur hebben. Vraag altijd even of je een proefrit mag maken. Hierdoor voel je het beste wat bij jou past.

Wielen
Wat is er beter? Een scootmobiel met 3 of 4 wielen? Een vraag die vaak wordt gesteld. Dit ligt volledig aan de behoefte van de koper. Voor iemand uit de stad, heeft een scootmobiel met 3-wielen meer voordelen. En mensen uit een dorp zullen sneller voor een scootmobiel met 4-wielen kiezen. Op een scootmobiel met 4-wielen sta je stabieler waardoor je wat beter op de weg ligt. Ben je bang om je evenwicht te verliezen? Dan is een scootmobiel met 4-wielen verstandiger en de perfect voor jou. Ga je graag wat verder weg met de auto of de trein? Dan kun je ook kiezen voor een opvouwbare scootmobiel.

Prijs
Een nieuwe scootmobiel is een flinke investering. Heb je een keuze kunnen maken uit welke scootmobiel je wilt? Dan is de laatste stap de prijs. Verschillende scooters komen met verschillende prijzen. Bij Scootmobiel Comfortabel zorgen ze altijd voor de laagste prijs. Ziet u dezelfde scootmobiel elders voor goedkoper te koop staan? Dan kunt je Scootmobiel Comfortabel mailen of bellen en dan doen ze er alles aan om je een beter aanbod te doen. Bovendien heb je vaak ook de keuze om het scootmobiel in termijnen af te betalen of zelfs te leasen, wat handig!

Hopelijk zullen deze tips jou helpen bij de keuze voor een nieuwe scootmobiel. Wil je nou meer informatie of een kijkje in de showroom? Check dan de website van Scootmobiel Comfortabel.