Cultuurcoach

Wat is een cultuurcoach?

Cultuurcoaches zijn er om culturele en kunstzinnige activiteiten en evenementen in de gemeente Oosterhout te bevorderen.

Voor wie werken de cultuurcoaches?

De cultuurcoach zijn er om organisaties, verenigingen en personen, die een culturele activiteit (willen) organiseren te ondersteunen. Organiseer je al jaren een culturele activiteit en wil je hierbij andere doelgroepen aantrekken of gaan samenwerken met anderen? De cultuurcoach helpt bij het versterken van bestaande activiteiten, bijvoorbeeld door het aantrekken van andere partners of door het toevoegen van programmaonderdelen, waardoor ook andere doelgroepen bij de activiteit worden betrokken.

Heb je een idee voor een nieuw cultureel project of evenement en zoek je hulp in het begin bij de ontwikkeling van jouw idee? De cultuurcoach helpt bij het uitwerken van je idee, het betrekken van anderen bij je project en het project aantrekkelijk maken voor verschillende doelgroepen. Dit betekent dat de cultuurcoach ondersteuning, begeleiding en coaching biedt en eventueel kan (mee)organiseren.

Doel van de cultuurcoaches

De cultuurcoach versterkt het lokale culturele netwerk, zodat iedereen op een positieve manier in aanraking kan komen met kunst en cultuur.

De cultuurcoach zorgt dat kunst en cultuur in Oosterhout bereikbaar wordt voor verschillende doelgroepen. Hierbij is er speciale aandacht voor de doelgroepen jongeren (13 t/m 25 jaar), ouderen (65+) en mensen met een functiebeperking.

Cultuurcoach en de VVV

De cultuurcoach is verbonden aan de VVV. Beide hebben tot doel om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met kunst en cultuur in Oosterhout of er aan mee te doen.  De cultuurcoaches doen dit door het bevorderen van een veelzijdig, divers en artistiek interessant cultureel aanbod en de VVV door de promotie van dit aanbod (cultuurpromotie)


WIE ZIJN DE CULTUURCOACHES?

Er zijn drie cultuurcoaches. Ze stellen zich hier aan je voor. Je kunt ze direct bereiken als je gebruik wilt maken van hun ervaring.

Miranda van Bragt

mirandavanbragt@hotmail.com | Tel. 06-12144897

Mijn naam is Miranda van Bragt, ik ben getrouwd en moeder van Pien, Sep en Boet. Met mijn ene been sta ik in het onderwijs, ik geef les op het Mgr. Frencken college, met mijn andere been sta ik in het culturele leven. Mijn inspiratie kan ik uit “alles” halen; de omgeving, mensen, actuele onderwerpen. Overal liggen mogelijkheden en zijn verbindingen mogelijk; deze kunnen anderen verrijken en kunnen bijzondere momenten opleveren die waardevol zijn voor jong en oud.

Waarvoor kun je mij benaderen? Voor alles op het gebied van erfgoed en kunst en cultuur, maar ook voor het vinden en benaderen van jongeren, het verzinnen van een mooi project, het uitwerken van plannen en ideeën, het zoeken van de juiste mensen en de juiste plek etc.


Ninke van Herpt

ninkevanherpt@h19.nl | ninke@oosterhoutinbeweging.nl

Mijn naam is Ninke van Herpt. Tot nu toe heb ik mij vooral beziggehouden als cultuurcoach voor het lager onderwijs, andere mensen kennen mij van H19. Ik hou van organiseren en hoop met hetgeen dat ik organiseer mensen de kans te geven om deel te nemen aan een mooie, creatieve en verrassende wereld. Ik organiseer als cultuurcoach het naschools cultuuraanbod voor kinderen via Oosterhout in Beweging.

Waarvoor kun je mij benaderen? Voor alles rondom kunst en cultuur voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en (ondersteuning, organisatie en faciliteiten) voor kunst- en cultuuractiviteiten in het algemeen, ik verwijs je graag door naar geschikte partners!